https://blog.dnevnik.hr/pozitivka/slike/originals/istina1234.jpgOtkad znam za sebe imam problema s izgovorenom istinom. Činjenica da moja narav ne trpi laž često mi je puta stvorila problem u životu. Prvi moj slučaj svjedočenja istine seže u rano djetinjstvo, 1. ili 2. razred O.Š. Naime bio sam svjedok jednog  slučaja kada su djeca iz susjedstva starija od mene 3-4 godine ušla u kuću jedne žene dok je bila odsutna i uzeli nešto malo voska i meda. Našao sam se u "krivo vrijeme na krivom mjestu", jer su to što su uzeli pokazivali kroz tavanski prozorčić nama koji smo bili vani na putu. Taj čin ulaska u tuđu kuću kroz podrum je za mene kao dječaka bilo šokantan. Kad se žena vratila kući ispričao sam joj sve što sam vidio, a ona je nakon toga otišla k roditeljima da im kaže što su učinila njihova djeca. Ni slutio nisam da će se moje svjedočenje istine pretvoriti u pakao za mene. Mama te djece je odmah dojurila k mojima i  pred njima od mene tražila da priznam da sam lagao, ja sam ostao pri onome što sam vidio, moji su me počeli koriti, kad sam se počeo braniti govoreći da ne lažem dobio sam šibom po guzici i sve to na pravdi Boga. Ja sam dobio batine, a drugi dan su djeca priznala da su ipak bili u kući, ali da navodno nisu ništa uzeli. Eto ti pravde...!

Tada sam bio djete, a danas sam očito luđak!

Komentari  

#1 Kapela 2021-09-14 22:40
Eto i to je istina.. Djeca neznaju lagati koja su posteno odgojena. a kako kaze Ive Ludjaci su samo malo uimno utuceni ali govore istinu, dakle prava istina dsaleko stize a u lazi su kratke noge ,nemoze daleko pobjec, znaci da ista ota njihova mama laze a nije vidila i nevjeruje osobi koja je vidila da su djeca uzela Baki iz kuce njezino,, Zato su otaz lopovska djeca tako i odgojena , sto im je i mama takova...Evo istine kakav je bija zakon u ovoj zemlji di zivim kad sam se uselija,, Ako ides putem i najdes novac , Ti ga nesmis uzet ,nije tvoj , a onaj tko ga izgubija on ce se vratit i naci svoj novac, A ako si ga uzeja onda ga moras predat na policiju a oni ce oglasiti ,, Da istina pravsa , ali mislim dolazkom sa svih strana svijeta naroda u postenu zemlju pa se uselilo svakojakog smeca ali ipak zakon je jako strog za ptrekrsitelje zakona, Hvala Bogu ,, da je ovako. Ja samizgubija sa kukom svojim u hotelu novcanik , a imao sam oko 500 dolara drugo jutro potrazim novcanik ali ga nema , odma smo se sjetili hotela di sam placa racun i onda kad sam sjeo ispao je iz dzepa , dosli smo u hotel i pitali na baru dali je netko nasa moj novcanik Dvoje mladi australaca je radilo ali nije bilo jos gosti mlada djevojka je otisla u drugu sobu i kaze Tomo, ja kazem da ja sam Predala mi je novcanik sa svim novcem sto ssam ima ponudija sam joj 50$ za nesto da si kupi Odbijala je i rekla ne to je tvoj novac , Kad sam je zamolija onda je uzela kad sam reka da joj dajem na poklon njoj i decku pokraj nje, Dakle pravi australci su jako posteni , ali dali su svi doseljenici to je pitanje.,
#2 Kapela 2021-09-14 22:56
Evo jos jedne nezgode kod mene , Isa sam na probnu traku isprobavat trkace mlade pase , za trke, a kad sam se vratija kuci nisam ima novcanika u dzepu , odma sam se vratija natrag di su bili sve libanezi maltezi talijani koji su isto imali pase, ja sam osa u restoran i pitao za moj novcanik dali je netko nasa , brinuo sam za dokumente i bankovske kartice i vozacku dozvolu , osoba na baru pitala me za ime reka sam mu on je izvadija i dao mi ali novca nije bilo , nego samo dokumentacija bija sam ipak zadovoljan posto su sve bili doseljenici koji nece da postivaju zakone ove zemlje , Eto samo kolika je razlika od doseljenika i domorodaca , Jako velika po postenju , Uredu, Mozda nisu svi doseljenici jednaki ali jako puno ima ih koji gledaju samo kako se domoci tudjeg novca,,,Svijet je oduvjek imao nepostene i postene osobe, sada u kolikoj vecini je to nebi se moglo zakljuciti a mislim da su u Hrvatskoj vladari ili oni u bilo kojoj sluzbici u velikoj vecini kriminalci kao oni po zupanijam Opcinam i u vladi da se ne govori,,l, Jadna raja je oduvjek bila naj postenija u velikoj vecini..
#3 Ivan 2021-09-15 03:15
Odgajan sam da poštivam starije, da ne smijem uzimati tuđe (krasti) ni lagati, iz ovog slučaja je vidljivo da ako je postojala i najmanja sumnja da sam učinio nešto nevaljalo morao sam se dobro potruditi da objasnim što je točno bilo. Tako sam i ja odgajao svoju djecu.
Istovremeno imate roditelje koji iz prve kažu moja dica ne lažu, ne kradu, ne psuju, itd...

Dobro je napisao Umberto Eco da samo djeca i luđaci govore istinu! Pa kakav je onda ovo svijet koji je sazdan od laži...??? Svuda oko nas je laž, laž i laž u nedogled... Može li ovaj svijet opstati na lažima, mislim da NE, mislim da je "blizu" kraj ovoj i ovakvoj "civilizaciji"!

You have no rights to post comments