Za razvoj poljoprivrede Grad Ozalj u proračunu pripremio pola milijuna kuna - aktivne su 23 mjere potpora, u ovoj godini i veći iznosi sufinanciranjaGrad Ozalj i u ovoj godini osigurao je proračunska sredstva za program potpora u poljoprivredi, i to u iznosu od pola milijuna kuna. Kako se navodi, ciljevi ovog programa su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarskog razvoja na cjelokupnom području grada.

U ovoj godini poljoprivredni program obuhvaća 23 mjere potpora, a kako pojašnjavaju iz ozaljske gradske uprave novosti su sljedeće:

- Veći iznos sufinanciranja polica osiguranja (30 posto plaćene premije po pojedinačnoj polici osiguranja), veći iznos sufinanciranja pčelarstva (30,00 kuna po pčelinjoj zajednici), sufinanciranje nabavke mehanizacije uz račun dobavljača ili kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika i dokaz o plaćanju istoga. Povećava se iznos sufinanciranja osjemenjivanja na 100 posto po računu (bez PDV-a) i uvodi se sufinanciranje sjemena za osjemenjivanja na vlastitom stadu. Sufinanciranje nabavke malčera iznosi 25 posto računa (bez PDV-a), a najviše 2.500,00 kuna po korisniku godišnje.  


Inače, unutar postojećeg iznosa od 500.000 kuna, sredstva su na raspolaganju za mjeru potpora za unapređenje biljne proizvodnje u iznosu od 225.000 od čega za mehanizaciju 80 tisuća kuna. Za potpore za projektnu dokumentaciju na raspolaganju je 10 tisuća kuna, potpore za unapređenje pčelarstva 35 tisuća kuna, potpore za unapređenje sektora stočarstva 190 tisuća kuna, potpore razvoju seoskih gospodarstava 40 tisuća kuna.  

Zahtjeve za potporu zajedno s pripadajućom dokumentacijom zainteresirani poljoprivrednici mogu dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Grada Ozlja najkasnije do 15. prosinca 2022. godine. 

 

Komentari  

#1 Ivan 2022-03-01 06:49
Važnije je imati tri kamiona za odvoz smeća u Općini koja ima 400 stanovnika i 200 kućanstava, a poljoiprivredne površine i sve ostalo zarasta u korov i trnje.
Koja je uloga Općine sada kad više nema vodovod na brizi, kada su asfaltirali skoro sve puteve. popoločili groblje...? Nogostup se više ne spominje ...? Ostaje odvoz ovo malo komunalnog otpada, iskapanje pokojnika čiji potomci ne plaćaju grobarinu za njihovo zadnje počivalište (grobno mjesto). Čemu iskapanje i premještanej u zajedničku kosturnicu, kad ledine ima dovoljno za sviju nas koji smo još ostali...? Zimsku službu, neću ni komentirati jer je ta djelatnost u kategoriji "slobodni stil"...!?
Turistička zajednica je na "brizi" Općine Rakovica. Prst u uho i pjevaj!

You have no rights to post comments