Ispis
Hitovi: 1433

Poštovane planinarke i planinari, pozivamo vas na peti po redu pohod po stazi Izvor vode u Saborskom. Nakon prve dvije godine pohoda neki su preporučili skraćivanje staze i da je pun krug malo puno. Dakle i ove godine malo skraćivanje trase za oko 4-5km, od crkve do lovačke kuće na Jesenici gdje je završna točka i druženje, naravno, tko želi može prehodati cijelu stazu, sjesti u svoj automobil i pridružiti nam se kod Lovačke.

Tekst: Josip Anušić

Satnica bi okvirno ovako izgledala:


1. Od 9 do 10 sati okupljanje, prijave sudionika, društava i pojedinaca kod župne crkve Sv. Ivana Nepomuka.

2. U 10 sati bi počeli skromnim programom otvaranja pohoda: odavanje počasti poginulim braniteljima i civilima kod spomenika „Ranjena golubica” uz paljenje svijeće od strane organizatora, te pozdrav organizatora i načelnika općine g. Marka B., i drugih koji to žele.

3. 10.30 sati - početak pohoda. Prema kapelici Rođenja BDM, spomeniku kulture, zatim Križevac na Alanu (748mnv), a onda spuštanje prema izvorima: manjemu Kuk i Veliko vrelo rijeke Jesenice ili Zelenke (narodni naziv), gdje su i kraća zadržavanja.

4. Odlazak do Malog vrela Jesenice i obližnje pećine „Lice Isusovo”.

5. dolazak pred lovačku kuću LD Kuna najkasnije oko 15 sati.


Hrana sudionicima pohoda, koji to žele, planiramo grah za koji vas molimo skromni novčani prilog. Vi se svojim vodičima kod prijave na pohod izjasnite želite li se hraniti. Za zabavni program, dozvolite nam da naknadno odlučimo, ovisno o situaciji i broju prijavljenih planinara. O tom, potom 

Foto: saborsko.net