Dan domovinske zahvalnosti u Ogulinskom kraju proslavlja zajednica branitelja redom svake godine druga Općina. Prošle godine je to bila Općina Saborsko, a ove godine red je bio na Općini Plaški. Najprije je održana sveta misa u crkvi sv. Ane, a nakon mise je kolona sa zastavama kroz glavnu ulicu krenula prema spomeniku Franji Tuđmanu gdje su položeni vijenci, zapaljene svijeće i održana molitva za poginule. Ceremonijom kod spomenika završen je službeni dio programa. Nakon službenog protokola nastavljeno je druženje na prostoru kod crkve. (Josip Anušić)

Načelnik Općine Plaški Pero Damjanović (na slici desno u prvom redu) na misi u crkvi sv. Ane u Plaškom, a naš načelnik u nekoj birtiji .... (Ivan Matovina)

 

 

 

Tekst i foto: Josip Anušić

Komentari  

#1 Ivan 2022-08-05 19:27
Na misi u crkvi sv. Ane u Plaškom povodom Dana zahvalnosti među ostalima bio je i načelnik Općine Plaški Pero Damjanović inače Srbin po nacionalnosti, a našega hrvateka Marka i još nekoliko hrvateka iz Saborskog nije bilo ni blizu crkve. Sramota!
Kasnije se pojavio kod spomenika sa još nekima. Sigurno je za vrijeme mise bio na "duhovnoj pripremi" u birtiji kod Debe.

You have no rights to post comments