Ispis
Hitovi: 1231

S današjeg pohoda u Saborskom po planinarskom putu “Izvor voda” i ove godine ćemo ponijeti lijepe uspomene. Sve je počelo lijepo i sunčano, blagoslovljeni i nasmijani. Nas oko stotinu započeli smo hodnju molitvom kod spomenika žrtvama rata, dobili blagoslov vlč. Brune i krenuli prema Alanu (748mnv). Na Alanu – Gladnom brdu zajedničko fotografiranje i onda nastavak prema izvorima, prvo Kuk, pa Veliko vrelo i dalje.

 

No, jedva da smo obišli dva izvora iz zemlje, dok se nije otvorio “izvor s neba”. Iskusili smo pravu ljetnu kišu, toplu i ugodnu, koja nas je promočila do gole kože. Nije bilo ugodno šljapkati kada su nam se cipele napunile vodom, ali opet dobro. Neki su obnovili iskustvo, a neki su prvi puta iskusili pljusak na terenu. Ništa strašno, rekli bi Ličani: “Tko smoči, Taj i osuši.”

Hvala svima koji su se odazvali pozivu i došli na druženje u Saborsko. Hvala mladom župniku koji tek što je pristigao na novu dužnost, za svoj prvi blagoslov imao je nas. To nam je velika čast. Hvala svim Saborčanima koji su se vrijedno uključili u pripremu dočeka gostiju. Hvala i vodstvu Općine Saborsko koja je financijski pomogla ovaj pohod, iće i piće, i što su bili s nama u koloni i načelnik Marko Bićanić i predsjednik vijeća Željko Dumenčić, a i neki iz Australije i Njemačke, Kanade i Rusije. Hvala i roditeljima male jednogodišnje Dore koji su bili u pohodu. Hvala kuharici Ivanka Kovačić na izvrsno skuhanom grahu. Veliko hvala Mario Ornik , majstoru fotografu i snimatelju ovih fotografija, a kojih će sutra biti još više.

I još jednom VELIKO HVALA svima, hvala na dolasku i dobrom raspoloženju.

Josip Anušić