Osnovnoškolci iz Saborskog u Zagrebu na dodjeli nagrade "Otisak srca"

- PŠ Saborsko jedina škola u Karlovačkoj županiji dobitnica godišnje nagrade za volonterstvo "Otisak srca"

- Danas su osnovnoškolci iz Saborskog: Robert, Anamarija, Ivana predvođeni učiteljicom Danijelom Matijević Šimić i s roditeljima Zvonkom Conjarom, Đurđicom Vuković, Maricom Sertić i načelnicom Općine Saborsko Đurđicom Špehar primili nagradu  "Otisak srca" (10.000,00 kn) za najbolju volontersku inicijativu u lokalnoj zajednici naša škola, od Nacionalne naklade za razvoj civilnoga društva, u Muzeju Mimara u Zagrebu koja se svake godine dodjeljuje osnovnim i srednjim školama. Nagrade je dobitnicima uručila prof.dr.sc.Vesna Vašićek, predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade i Cvjetana Plavša-Matić upraviteljica Nacionalne zaklade. Svečanosti su bili nazočni predstavnici nagrađenih škola, učenici i njihovi nastavnici koji su potakli provedbu volonterskih inicijativa. (fotka s upraviteljicom Nac. zaklade Cvjetanom Plavša-Matić)

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić ovogodišnja dodjela nagrada za volontiranje, brojem prijava, kvalitetom i sadržajem prijava pokazale su da volonterstvo zauzima sve istaknutiji dio u promišljanju mladih u vlastitom aktivizmu i djelovanju u svojoj lokalnoj zajednici i društvu u cijelini. Istakla je da ne trebamo biti bolji od nekoga drugoga već ono što radimo trebamo raditi srcem, što su i danas svi  prijavljeni na natječaj ''Otisak srca'' svojim dosadašnjim radom i pokazali. Stoga je još veća važnost  za našu PŠ Saborsko da su svojom inicijativom uspijeli dobiti ovako vrijednu nagradu, kao jedina Područna škola u Hrvatskoj, jedina sa područja Karlovačke županije. Za svaku je pohvalu dosadašnji  trud i rad naših osnovnoškolaca koji su zasluženo nagrađeni u velikoj konkurenciji.

Učiteljica Danijela s našim osnovnoškocima

       Danas, 22. studenog 2012. god.  naša škola i naša dječica su dobili još jedno priznaje za svoj rad i trud. Riječ je o projektu koji je škola poslala na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog  društva  vezan uz najinovativnije volonterske inicijative učenika i učenica u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj. Upravni odbor  Zaklade je u projektu prepoznao rad i aktivnosti kojima djelujemo u našoj lokalnoj zajednici i nagradio nas je s novčanim iznosom od 10 000 kn. Svečana dodjela nagrada „Otisak srca“ održana je u Muzeju Mimara u Zagrebu. Nagrade je predstavnicima škola uručila prof. dr. sc. Vesna Vašiček, predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade i upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša -Matić.

     Upraviteljica zaklade u svome obraćanju nazočnima je istaknula da ovogodišnja 8. dodjela godišnjih nagrada za volonterske inicijative brojem prijava, kvalitetom i sadržajem prijava pokazuje kako volonterstvo zauzima sve istaknutiji dio u promišljanju mladih o vlastitom aktivizmu i djelovanju u svojoj lokalnoj zajednici i društvu u cjelini. Također je naglasila da ne trebamo biti bolji od nekoga drugoga, već ono što radimo trebamo raditi srcem,  što smo i danas svi mi prijavljeni na natječaj „Otisak srca“ svojim dosadašnjim radom i pokazali.

      Učenici u školi su jako zadovoljni i veseli zbog dobivene nagrade. Učiteljice su beskrajno ponosne na njih, jer znamo koliko se naša dječica trude, koliko su u svom radu strpljiva, uporna, marljiva i poslušna. Također su na njih jako ponosni i njihovi roditelji, bake, djedovi, naša načelnica...jer svi mi znamo koliko zajedno radimo, ali najveće zasluge pripadaju našim malim ali vrijednim učenicima.

Danijela Matijević Šimić

http://os-plaski.skole.hr/ps_saborsk?news_hk=5352&;

Nagrađene osnovne škole:

OŠ Marina Držića iz Dubrovnika
PŠ (Područna škola) Saborsko iz Saborskog
OŠ Čakovci iz Čakovaca
OŠ Draškovac iz Draškovca
OŠ Slavka Kolara iz Hercegovca
OŠ Belvedere iz Rijeke
OŠ Dr. Ivan Merz iz Zagreba
OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje
OŠ Prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja
OŠ Josipa Kozarca iz Semeljaca

Nagrađene srednje škole:

SŠ Topusko iz Topuskog
SŠ Isidora Kršnjavoga iz Našica
SŠ  Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda
Gimnazija  Vladimira Nazora iz Zadra
Gimnazija Dubrovnik iz Dubrovnika

Dvorana muzeja Mimara

Naši

Foto:http://zaklada.civilnodrustvo.hr/upload/File/hr/multimedija/foto_galerije/2012_svecanost_dodjele_nagrada/08.jpg

Zajednička fotografija ispred muzeja Mimara u Zagrebu

Zajednička fotografija s načelnicom Đurđicom Špehar koja uvijek stoji na raspolaganju našim najmlađima

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Vrijeme

Meteo postaja Biljevina
Temperatura 5.6°C
Vlažnost 81%
Tlak 1030.51hPa

Crkva sv. Ivana Nepomuka

Crkva sv. Ivana Nepomuka

Škola

Škola

Ambulanta

Ambulanta

Crkva Rođenja BDM

Crkva rođenja BDM

Križni put

Križni put

Tražilica