Ispis
Hitovi: 910

Saborsko.net je neovisni web portal, ne koristi se u  komercijalne svrhe, nema nikakve političke pokrovitelje, financira ga sam urednik, i nema nikakve veze sa službenom stranicom općine Saborsko - saborsko.hr. Neki to još uvijek ne znaju, pa pokušavaju putem facebook poruka utjecati na sadržaje članaka koje objavljujem.

Saborsko.net se već 12 godina, otkad postoji, bavi istraživanjem povijesti Saborskog uz pomoć prijatelja iz Hrvatske i inozemstva. Do sada smo prikupili velik broj dokumenata, najviše iz 19. stoljeća, mnoge smo objavili na ovim stranicama. Imamo također vrijedne podatke i iz 18. stoljeća iz Austrougarskih izvora, iz vojnih evidencija. U to vrijeme se Saborsko ponovno naseljava nakon Turaka. Iz tog razdoblja nam je najdragocjenija crkvica Rođenja BDM iz 1726. koja je spomenik kulture nulte kategorije. Svakodnevno objavimo ponešto novo, vrijeme, neki događaj i sl. Na službenoj stranici općine Saborsko nema gotovo ništa, osim suhoparnih obavijesti Stožera civilne zaštite. Više možete pročitati na nekoj lipi gdje se lijepe osmrtnice ili na drvenoj oglasnoj ploči nego na saborsko.hr i u tome je suštinska razlika između ova dva portala.

Komentare mogu pisati samo oni koji su registrirani na saborsko.net (trenutno imamo 35-40 članova). Jedno vrijeme su komentari bili otvoreni i za goste (za sviju) ali zbog velikog broja spamova (neželjene pošte) koji opterećuju rad stranice morali smo ih zatvoriti što su neki doživjeli osobno. Da bi se netko registrirao treba se javiti meni.

Urednik Ivan Matovina