Ispis
Hitovi: 906

Često i rado zavirimo što se piše na stranici saborsko.net koju s puno ljubavi i šarma vodi naš kolega Ivan Matovina iz Saborskog. Tako smo pronašli i ovu pričicu od prije nekoliko dana, o saborčanskom medi.  Uz nešto fotografija i video snimak Ivan Matovina je napisao:

“Danas popodne pošli smo moja supruga i ja malo do naše kućice, kada smo skoro stigli vidim na cesti stoje osobni automobili, u prvi mah sam pomislio da je prometna, no ubrzo sam vidio da je riječ o našem medi zbog kojega su se prolaznici zaustavili. Bio je u njivi pored ceste i jeo travu ne obazirući se previše na promatrače. Stajali smo i mi tu 10-tak minuta, dok sam ja snimao.
Zaustavljali su se prolaznici s autima, domaći i strani, također radi snimanja, a potom odlazili, a medo je i dalje “pozirao” nije se dao smetati, samo je s vremena na vrijeme, dok bi žvakao travu, pogledavao prema nama znatiželjnicima. Naš se medo očito previše navikao na promet i buku, pa čak i na ljude, što baš i nije dobro za njega, osim što slobodnije dođe u vrtove i voćnjake tražiti nešto za sebe. Rado voli pojesti mrkvu ako je domaćin još nije pobrao.” (foto/video:saborsko.net).

Zahvaljujem OG Portalu na lijepim riječima u uvodnom tekstu i na objavi članka (I.M.)

VIŠE NA OG PORTALU