Oči u oči 20.02.2022. Marko Bićanić i Martina Božičević Badanjak

Ukupna vrijednost projekta: 1.355.000,00 HRK
EU sufinanciranje:              1.126.250,00 HRK
Sudjelovanje SABKOM-a:   228.750,00 HRK
*
(U emisji smo čuli da je SABKOM u kupnji novog vozila sudjelovalo s 450.000,00 kn, a trebao je s 228.750,00 kn, odnosno 15% ...?

Komentari  

#1 Ivan 2022-02-21 16:55
Načelnik kaže da treba biti optimističan glede budućnosti, to je po onoj "čekaj mago dok trava naraste ...".
Problem je u tome što više nema tko čekati!!!

Mi koji smo se našli ovdje gdje jesmo i nemamo alternative za razliku od našeg načelnika koji ima, pa lako govori o optimizmu i ljepšoj strani medalje na kojoj je s jedne strane Saborsko, a s druge Zagreb, ali takve medalje imaju samo rijetki.
Većina ne nalazi razloga za optimizam, pogotovo ne mladi kojih praktički niti nemamo.

Iritiraju nas njihova hvalisanja o sanaciji oslagališta po tko zna koji put, o razvrstavanju otpada, a sve ide u jednu hrpu, o kupnji kamiona već trećeg, o narančastim kantama, o pet kanti uskoro po svakom kućansrvu (trebat će nam jedna prostorija samo za to), o predaji vodovoda Ogulinu (spasili se...), o "dječjem vrtiću" u školi u kojem je jedva 10-ero djece, a načelnika boli glava od financiranja, a za udruge ga ne bili glava¸itd.., kao o nekim velikim uspjesima ...
Najnoviji hit je udruživanje s Turističkom zajednicom općine Rakovica.

Problem nije od jučer da bi mogli reći, ajde možda sutra bude malo bolje, problem je daleko veći kojem korijeni sežu do samog početka naše neovisnosti, posljedica je političke korupcije i postaje svakim danom sve veći i veći, a mi bi trebali biti optimistični, ma dajte pa ipak nismo magarci.
#2 Ivan 2022-02-22 13:45
Osobno mislim da bi načelnik trebao biti puno realniji kad nastupa ovako javno, a ne govoriti u stilu našeg premijera "hvalite me usta moja". Neka pogleda samo cestu koja bi u Saborsko trebala dovesti "prosperitet" koji on predviđa, a upravo ovakva cesta je jedan od glavnijih razloga što je Saborsko ostalo "neispisana knjiga" kako on reče u ovoj emisiji. Što ćemo s tim problemom čije se riješenje ne nazire u skoroj budućnosti? Bez dobre ceste mi smo otok na kopnu. Upravo po tom pitanju treba najviše raditi.

Jedino je sigurno da je budućnost Saborskog usmjerena prema groblju po kojem se, kako reče načelnik, "može u papučama hodati", kao da se radi o staračkom domu, koji bi nam bio potrebniji od popločenog groblja i novog kamiona, još voditeljica nespretno doda "da se na sprovod može doći u papučama"..
A joj meni...!

You have no rights to post comments