Ispis
Hitovi: 593

Najniža dnevna temperatura 12.7°C  u 05:39. Najviša dnevna temperatura  24.4°C u 12:54. Cijeli dan je bilo oblačno, prilika za prerdah od vrućina. Panicaut (Eryngium) - Panikaut, plavi ugljen s bodljikavim cvjetovima, biljka je sunca (slika gore).

 

Trava je doslovno spržena od sunca, nema se što ni kositi

U šumskoj hladovini ima još dosta zelenila. Spomen obilježje poginulim braniteljima kod Sertić Poljane.

Zlatnica (Solidago) je rod višegodišnjih biljaka iz porodice glavočika (Asteraceae). Rod bilježi oko 120 vrsta, većinom trajnica koje gusto naseljavaju prostrana, sunčana mjesta. Najčešće nastanjuju zapuštena zemljišta i veće bivše kultivirane površine.

Dok su mnogi izvori već presušili, a neke velike europske rijeke ovog vrućeg ljeta bilježe najniže vodostaje u povijesti mjerenja, naš mali izvor Kuselj još uvijek odoljeva suši. Stanovnici ovoga kraja ne pamte da je ikada presušio. Voda iz vodovoda Saborsko, kojom se odnedavno (nažalost) opskrbljuju Biljevina i Kuselj, nije niti do gležnja vodi s ovog izvora, zato mnogi za piće idu po vodu na Kuselj. Definicija vode je da je to tekućina bez boje, okusa i mirisa, to je uistinu tako kad je u pitanju voda s izvora Kuselj što  nije slučaj s vodom iz vodovoda Saborsko koja ponekad ima i boju i okus i miris.