Subotnja akcija čišćenja dionice planinarskog puta IZVOR VODA do izvora Kuk. Na akciju se odazvalo nas četvero: Milica Kraguljac, Joja Vučija, Darko Sertic i ja, i za 3 sata napravili planirani posao: pokosili onu visoku bujad do Vukovića kuće i nakon nje, zatim na izvoru Kuk uredili i prokosili drugi pravac za odlazak. Niti 10 metara prokrčenih i uređenih, a znatno ljepše za nastavak hodnje nakon Kuka. Tu smo se nagradili dužim odmorom. Povratak i popravak po potrebi. Ispod Alana saborčanska ekipa je otišla svojim poslom.
Plaščanska ekipa, tj. Mica i ja ostali smo odraditi posao markacije prema Alanu i dalje preko livada. Još u srijedu smo Mario Ornik i ja postavili dva stupića sa putokazima i nekoliko plastičnih markacija, a danas smo još okresali i pofarbali nekoliko borića. Naime, na ovoj dionici čuli smo se da planinari teško uočavaju narednu markaciju i da su česta lutanja, ode se nekim traktorskim tragom i izgubi se markacija, pa se mora vraćati nazad. Sada je šareno kao u New Yorku. I ovo smo relativno brzo završili, a onda kod Ive Rave i Javorka Kožić na kavu, kekse i rakijicu.
Nakon toga na betonski most na Zelenku gdje je uklonjena divlje postavljena prikolica s pčelama zahvaljujući načelniku Marku i pčelarima iz Saborskog.
Prošli smo još malo naprijed uz onaj put kojim teče potočić Repuv pokositi trimerom onu kraću dionicu do ulaska u šumu odakle se dalje ide prema stijeni i pećini Lice Isusovo i Malo Vrelo Jesenice. Posla ima još malo, javit ću se ovih dana za još pomoći u radnoj snazi.
Josip Anušić (slika lijevo)
.
Milica Kraguljac

Darko Serić i Joja Štrk

 

Marenda na izvoru Kuk - Milica Kraguljac, Joja Štrk i Darko Sertić

Mario Ornik iz Plaškog inače bosanski Hrvat - ove dvije fotografije su snimljene prije par dana

 

Josip Anušić

 

 Josip Anušić

You have no rights to post comments