Na put; Sertić Poljana - Vukovići - Plitvice, iz Biljevine nas je u 13 sati ispratilo lijepo vrijeme i temperatura od 13.2°C. Na Plitvicama je bilo nešto svježije u 14 sati je izmjereno 9.2°C. Jučer je bio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtve Vukovara i Škabrnje pa smo danas navratili u zaselak Vukoviće, na još jedno stratište iz Domovinskog rata gdje je 1991. mučki ubijeno deset civila čiji posmrtni ostaci nisu nikada pronađeni. Plitvice su nam u ovim sjetnim danima došle kao melem za dušu.

Sova - usputna fotografija

Spomenik kod Sertić Poljane četvorici poginulih branitelja: Ivici Matovini, Stipi Matovini i Marku Šebalju. Njih trojica su bili prve žrtve obrane Saborskog. Ubijeni su iz zasjede 6.9.1991. godine.

Stratište u zaseoku Vukovići kod Poljanka gdje su srpski agresori 7. studenoga 1991. strijeljali deset civila, osam Vukovića i dva Matovine.

Kažu da je 1991. bila srpska pobuna, naivno je tako misliti, bio je to davno isplanirani zločin kako bi se ovi djelovi Hrvatske etnički očistili od Hrvata i zatare svaki trag postojanja, to je vidljivo u cijelom našem kraju od Saborskog, preko Vukovića - Poljanka, Selišta, Drežnika, Rakovice, Slunja, Cetingrada, preko Korduna, Banovine i Zapadne Slavonije pa sve do Vukovara i na drugu stranu preko Like, Dalmacije sve do Dubrovnika.

Cvijeće i vijenci na mjestu ubojstva civila u zaseoku Vukovići

 

 

Temelji spaljene kuće u Vukovićima

Cesta od Poljanka do Plitvica Sela je čista katastrofa već nekoliko desetljeća - nema pomaka ni milimetra, a toliki se novac slio ovdje nakon rata.

Donja jezera

Kanjon donjih jezera

Radekin mlin obnovlje ove godine

Info pano

U zraku iznad Plitvica danas je bilo bučno, najprije helikopter, a potom ptice selice

Iznad Plitvica je danas popodne u kratkom vremenu prošlo 5-6 jata ptica, selica

Kanjon donjih jezera - vide se rijetki posjetitelji

Punkt za kontrolu ulaznica iznad Velikog slapa

Potok Plitvica            

Dodaj komentar