Saborsko.net je neovisni web portal, ne koristi se u  komercijalne svrhe, nema nikakve političke pokrovitelje, financira ga sam urednik, i nema nikakve veze sa službenom stranicom općine Saborsko - saborsko.hr. Neki to još uvijek ne znaju, pa pokušavaju putem facebook poruka utjecati na sadržaje članaka koje objavljujem.

Saborsko.net se već 12 godina, otkad postoji, bavi istraživanjem povijesti Saborskog uz pomoć prijatelja iz Hrvatske i inozemstva. Do sada smo prikupili velik broj dokumenata, najviše iz 19. stoljeća, mnoge smo objavili na ovim stranicama. Imamo također vrijedne podatke i iz 18. stoljeća iz Austrougarskih izvora, iz vojnih evidencija. U to vrijeme se Saborsko ponovno naseljava nakon Turaka. Iz tog razdoblja nam je najdragocjenija crkvica Rođenja BDM iz 1726. koja je spomenik kulture nulte kategorije. Svakodnevno objavimo ponešto novo, vrijeme, neki događaj i sl. Na službenoj stranici općine Saborsko nema gotovo ništa, osim suhoparnih obavijesti Stožera civilne zaštite. Više možete pročitati na nekoj lipi gdje se lijepe osmrtnice ili na drvenoj oglasnoj ploči nego na saborsko.hr i u tome je suštinska razlika između ova dva portala.

Komentare mogu pisati samo oni koji su registrirani na saborsko.net (trenutno imamo 35-40 članova). Jedno vrijeme su komentari bili otvoreni i za goste (za sviju) ali zbog velikog broja spamova (neželjene pošte) koji opterećuju rad stranice morali smo ih zatvoriti što su neki doživjeli osobno. Da bi se netko registrirao treba se javiti meni.

Urednik Ivan Matovina

Komentari  

#1 Kapela 2021-01-24 21:33
Bravo Urednik Ive,, Neka si neki koji su neznalice pa misle da ti zaradjujes radi ovog naseg portala di se javljamo To su samo dupljaci koji nece prije da pitaju urednika kako radi portal , Ja mislim da sam prvi koji je zapoceja donaciju za pomoc portala a to je bila moja volja da sam jos neke ukljucija u donaciju ,nazalost neki nisu vise medju zivima, Dakle svaka osoba treba da prvo sama sebe preispita sto zeli ako mu nije jasno moze se obratiti uredniku Portala pa saznati svfe sto ga zanima, Hvala tebi Ive za sve sto radis za sviju nas koji citamo portal i javljamo se sa komentarima,,,Bog te pozivija dugo jos dugo i dao ti snage za buduci rad. Ja ne otvaram onaj drugi portal nije mo potrebno znam zasto ,, a mozda i ti sam znas zasto....
#2 Ivan 2021-01-25 05:06
Hvala svima onima koji su pomogli sa donacijama koje su služile za godišnju uplatu hostinga, neki su već pokojni, dalje sam nastavio sam. Nije ovdje u pitanju samo novac nego i oprema i vrijeme. Nije mi teško jer mi je ovo hobi, pa ako nekome dobro dojde onda još i bolje.
#3 Kapela 2021-01-25 05:26
Ive,,, Ti kazes ako nekome dobro dojde jos i bolje, Dabome da nam je svima drago procitati sto ima novoga u nasem Saborskom , posto nemamo druge portale nego samo ovaj sto ti uredjujes , Dakle nekada vidim preko tisucu, vise ponekad i tisucu i pesto posjetitelja , samo nisu prijavljeni a ipak citaju i posjecuju portal neznam zasto se nebi prijavili pa pomalo i komentirali sto ko misli , netreba se niko ljutit na necije komentare svako pise ono sto ga boli i sto osjeca, Hvala tebi Ive a jos ce mo se cuti ,, o svemu.. Lijepi pozdr5av tebi i svima u Obitelji Matovinam ,,
#4 Ivan 2021-01-25 12:26
"Najbolji" su mi oni koji nisu ni pitali tko finacira stranicu, koliko slobodnog vremena trošim na uređivanje i fotografiranje, a da opremu (fotoaparate, laptop i ostalo) ne spominjem.
I onda mi uzmu fotografiju bez pitanja stave na svoj fb profil, a otac im mogu bit po godinama, pa mi pošalju poruku u sitne sate u Inbox, baš meni koji već 12 godina spašavam ovo selo od zaborava, kako po njihovom mišljenju nešto nisam dobro napisao...? Jer eto i oni su Saborčani pa im baš njije dobro sjela neka rečenica ili zarez u nekom članku...
A ni jednu mi staru fotografiju Saborskog nisu ustupili iako ih imaju, osim pojedinaca hvala im. Prije mi dođe pomoć preko oceana nego iz Zagreba ili Rijeke.
Žale se da sam ih izbacio sa stranice jer ne mogu komentirati, a nikada se nisu ni registrirali, uletili su s nekim komentarom dok je jedno vrijeme bilo otvoreno za sviju, a sada više nije. ITD, ITD...
#5 Kapela 2021-01-25 20:39
Tako ti je Ive , Znas kako se kazalo Udri Konja koji vuce a onaj sto nece neka samo trci pokraj onoga sto ga tuce. Dakle ipak nemoj se obazirat na pojedine glupake , Pa u svakom zitu ima kukolja pa tako i u nasem Saborskom a i to je meni dobro poznato odkada sam znao mislit, pa do danasnjeg dana,, Ipak zivot ide dalje. Nije me briga bas za pojedince , glavno da ima ipak dobrih osoba.. i kod nasih Saborcana ma gdje bili, a kako se kaze, Za jedno veslo Brod ne stoji ide dalje. tako ces i ti i dalje vuci i zrtvovati se radi svoga ponosa a ne radi pojedinaca da dizes ruke.Ive Mozda cu ove godine biti ja sponzor portala a ja cu ti poslat poruku na tvoj email..Hvala Ive.

You have no rights to post comments