Dovršavanje radova na Spomen-obilježju u Josipdolu prije svečanog otvorenja 22. srpnja 2021. godine na Dan hrvatskih branitelja Ogulinskog kraja (slika lijevo).

Odmah nakon što je 2018. godine Općina Josipdol ispred škole postavila spomenik poginulim braniteljima bez imena (slika gore), Udruga branitelja Općine Josipdol se odmah usprotivila takvom riješenju. Ovih dana je nakon promjene vlasti na lokalnim izborima Udruga branitelja Općine Josipdol ispravila nepravdu te je na spomenik uklesala imena onih koji su svoje živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Sabosko koje spada među najveće stradalnike Domovinskog rata još uvijek nema dostojan spomenik poginulim braniteljima. Na jednu od tri ploče + križ, koje su nanizane kod masovne grobnice, nagurana su 52 imena civila i branitelja gdje se ne zna tko je tko...!?

Očito je da nemamo branitelje kao Općina Josipdol koji bi se založili da se isto napravi i kod nas nego je to prepušteno samovolji pojedinaca. 

Opis fotografije nije dostupan. 

JOSIPDOL

U Saborskom imamo spomenik na kojem se ne zna tko je bio branitelj, a tko civil.

Komentari  

#1 Ivan 2021-07-17 05:13
I ovo što je napravljeno kod nas treba ispraviti kad tad, kao što su ispravili branitelji Josipdola...!
Žali Bože što je potrošeno 200 000 kn za spomenike koji su čisti promašaj.
#2 Ivan 2021-07-18 17:38
Meni je žao što neki moje primjedbe doživljavaju osobno pa mi u Mesengger šalju uvrede.

Ovo je javna stvar, nije privatna , nije to gospodo vaše dvorište i stoga je podložna kritici i različitim mišljenjima. Neki će morati prihvatiti da za javno djelovanje mogu dobiti i kritike, a ne samo pohvale. Nismo u Sjevernoj Koreji da svi moramo misliti kao jedan, u demokratskoj smo zemlji u kojoj je zajamčena sloboda govora i pravo na drugačije mišljenje....
#3 Ivan 2021-07-21 11:08
Ovo je izdaja najboljih među nama, izdaja naših poginulih branitelja, neka bude na "čast" onima koji su sudjelovali u ovoj muljaži. Neka ih bude sram, ako srama imaju...!

You have no rights to post comments