Igrač pionira Plaškog, koji nije mogao nastupiti zbog žutih kartona, ušao je nakon utakmice u teren te šakom i nogom udario kapetana ekipe Mrežnice.

Mladi nogometaši Mrežnice iz Zvečaja doživjeli su prijetnje i fizički napad u Plaškom, nakon nedjeljne prvenstvene utakmice pionira (13. studenog) s domaćom momčadi Plaškog. Nakon dolaska policije i očevida, izvukli su se s neugodnog gostovanja bez dodatnih posljedica, ali i donijeli odluku na razini kluba – s mlađim kategorijama u Plaški više ne idu.

Utakmica je bila vrlo fer i korektna. Domaćin, koji se bori za naslov prvaka, pobijedio je rezultatom 5:1 i ništa nije upućivalo na to da bi se mogao dogoditi incident. No, po završetku utakmice, priča nam Denis Lauš, predsjednik NK Mrežnica, počeli su problemi.

– Ušao sam u teren čestitati suparnicima na pobjedi. U tom trenutku iza leđa sam čuo galamu i, kad sam se okrenuo, vidio sam da jedan mladić, koji je utrčao iz publike, šakom i nogom udara našeg kapetana. Kasnije smo doznali da je taj mladić zapravo igrač ekipe pionira Plaškog, koji nije mogao nastupiti zbog žutih kartona. Napadač se potom dao u bijeg (njegov identitet kasnije je utvrđen, op.a.), a ja sam poveo igrače u svlačionicu kako sve ne bi dodatno eskaliralo.


Jedina službena osoba otišla i savjetovala im da zovu policiju

Međutim, nastavak incidenta dogodio se po ulasku u svlačionice.


– Lupali su po zidovima naše svlačionice i vikali: J**** Mrežnicu, zvečajske p****! Zamolio sam njihovog trenera da smiri situaciju, on je otišao u svlačionicu i izvikao se na svoje igrače. No, po izlasku iz svlačionice domaći su počeli skupljati kamenje i čekali nas da izađemo. Još jednom sam apelirao na njihovog trenera, no on je rekao da je ‘sve to neodgojeno’, zaključao klupske prostorije i ostavio nas vani nezaštićene. Delegat, koji je sudio utakmicu jer sudac nije mogao doći, i koji je tako bio jedina službena osoba na utakmici, upisao je u zapisnik da je spomenuti domaći igrač napao našega i ništa drugo. Nakon toga je sjeo u auto i otišao te nam savjetovao da pozovemo policiju.

Predstavnici Mrežnice potom su pozvali policiju, koja je došla nakon 35 minuta i napravila očevid.

– Djeca su se preplašila, u međuvremenu počela i plakati, a naš igrač koji je napadnut odvezen je na hitnu. Tamo su ustanovili da, osim nekoliko hematoma, nema težih ozljeda. Napadač je čak prijetio i policiji, došli su njegova majka i braća, a mi smo se uz pomoć policije izvukli s igrališta i krenuli kući.


Uprava Mrežnice odlučila: S mlađim kategorijama više ne putuju u Plaški

Lauš kaže da su o svemu obavijestili Nogometni savez Karlovačke županije, od kojeg još uvijek nisu dobili službeno očitovanje. Kaže i da ovo nije prvi puta da su gostujuće ekipe imale neugodnosti u Plaškom te da ima saznanja da su slične probleme imali i igrači Josipdola, kojima se čak i prijetilo prije utakmice na društvenim mrežama.

Uprava NK Mrežnice je nakon incidenta održala hitan sastanak i donijela odluku – s mlađim kategorijama više neće ići na utakmice u Plaški. S tom odlukom upoznali su i županijski nogometni savez.

(Radio Mrežnica: Gordan Tomičić)

Komentari  

#1 Ivan 2022-11-19 18:28
A što reć ...?

You have no rights to post comments