Sjetimo se kako je proteklih nekoliko godina Nacionlani park Plitvička jezera iskakao iz svake medijske "pašete" s, uglavnom, malicioznim naslovima. Prosječan čitatelj mogao je jedino zaključiti kako se Parkom upravlja na jedan posve neprimjeren i neodgovoran način. Ta učestalost počinje jenjavati početkom 2018. godine nakon burne smjene uprave kada se još tu i tamo moglo nešto pročitati o "zločestom i neposlušnom" dečku iz Gospića. Nakon toga, kao da se dogodila nevidljiva upravljačka renesansa kojoj više nije potrebno novinarsko tutorstvo. Kao da su preko noći nestali problemi aprtmanizacije, divljih ispusta i vodocrpilišta, prekomjernog posjećivanja, upozorenja UNESCOa, Europske komisije i domaće javnosti. Naravno da niti jedan problem nije riješen niti je netragom nestao, naprotiv, prethodna objava samo je upozorenje da problemi esklairaju ali se ovaj puta vješto skrivaju od očiju kritičke javnosti i dijela medija koji žele sudjelovati u promicanju istine.
 
Da ponovimo, Nacionalni park Plitvička jezera jedno je od javnih nacionalnih dobara koji pripadaju svim građanima Republike Hrvatske. Građani Hrvatske očekuju odgovorno i kvalitetno upravljanje nasljeđenim vrijednostima. Građani nisu odabrali političare da nacionlano blago poput Plitvičkih jezera prepuste stihijskom turizmu i pohlepi pojedinaca na uštrb zaštićene prirode i lokalnog stanovništa. Na žalost, već danas su Plitvička jezera neprepoznatljiva i u znatnoj mjeri devastirana u odnosu na stanje iz 2009. godine.
 
 

Komentari  

#1 Ivan 2019-01-31 16:40
Svi su mediji kontrolirani od političkih moćnika - neki manje, a neki više, od njih ne treba očekivati istinu i objektivnost jer nisu neovisni

You have no rights to post comments