Petar Stipetić zaslužio je trg, ali i sve počasti jer je bio i ostao čovjek. Sve ostalo je manje važno. Stipetić je cijeli život održao čovječnost, što je u Hrvatskoj nepoćudno i najmanje vrijedno. Ali nije zaslužio više od "izaslanika" državnog vrha. Čak ni župan Damir Jelić nije našao za shodno doći na ovaj izniman događaj za županiju.
Da se više ne kaže niti jedna riječ, ovo je dovoljna snažna slika licemjerja hrvatske politike i države.
 
- Nakon što je otkrila ploču s imenom svog oca, Vesna Stipetić je izrazila zahvalnost gradu Ogulinu što je njezinom ocu odao tu čast i što se trudi sačuvati uspomenu na njega i njegovo djelo. Bravo za Ogulin.
 
Na otvaranje trga imenovanog po hrvatskom generalu Petru Stipetiću, u njegov rodni grad Ogulin nije došao nitko iz državnog vrha. Zamislite tu razinu gnušanja hrvatske vlasti prema ČOVJEKU koji nas je zadužio djelom. Niti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministar obrane Krstičević, ministar branitelja Tomo Medved.....nitko. Rekli bi oni kojima licemjerje znači život- zbog obaveza poslani su izaslanici??? Svima je znano da u državi koja gazi sve ljudsko, slanje izaslanika ovakvom prigodom znači da su i zadnji trenutak odlučili iskoristiti da ti pokažu kako si nevažan.
Čast izaslanicima, ni njima nije lako. I ne bih im bila u koži. Oni se delegiraju s vrha, pa lokalni političari puni važnosti pišu na svojim fejs profilima ( redovno to pratim na profilu karlovačkih lokalaca) kako su tom i tom prigodom dobili tu čast biti izaslanikom ovoga i onoga. Koji jad. Pritom od ega ne mogu dokučiti da se radi o prosljeđivanju neželjenog štiva koje ti grabiš ne bi li se svojima u "selu" pokazao važnim. Jer tebe se biralo. Ti si taj. Pa hodaš s dvije glave. Jedna je tvoja, a druga Plenkovićeva ili Jandrokovićeva. Ukoliko si baš loše sreće nosiš i glavu Krstičevića ili Medveda. Kako god, ovim potezom Republika Hrvatska bacila je zadnji kamen na dignitet čovjeka u Domovinskom ratu i čovjeka u društvu.
Stipetiću hvala što je bio i ostao čovjek.

You have no rights to post comments