Putnici  bez granica neprekidno putuju. Mimoiđosmo se u 16 sati na glavnoj cesti 200 m od moje kuće. Ja s posla, a oni svojim putem....?

S obzirom da idu cestom neće stići daleko, tek do prve policijske patrole, što očito i priželjkuju. I onda slijedi postupak već viđen bezbroj puta do sada, pretres svakoga ponaosob, utovar u "maricu" i povratak u BIH. 

U 22 sata policija je zatekla još jednu grupu migranata u Biljevini kod sjenice pod Gričem, (gledam ih s prozora). Čekaju maricu... (slika gore desno). Trenutna temperatura zraka je 8°C, vlaga 90%... Vjerojatno su danas, u većem broju nego inače, izašli na cestu zbog kiše.

Danas u 16 sati 

Noćas u 22 sata

U 24 sata 

 

Komentari  

#1 Jole 2019-09-19 06:25
Po mojemu mišljenju, naglašavam mišljenju, ovi kada izađu na cestu naprave to s ciljem odvlačenja pažnje. Dakle, ovo je predstava u kojoj policija izgubi nekoliko sati, a zapravo, tamo negdje drugim stazama, možda i kroz šumu, možda i nekim ilegalnim prijevozom, prolazi veća grupa ili netko tko mora nesmetano proći.
#2 Ivan 2019-09-19 15:13
I ja mislim Jole da oni imaju dobro razrađenu taktiku. Naime vrlo je "neobično" da se pojedinac ili grupa njih preda policiji bez valjanog razloga; umora, gladi, hladnoće ili bolesti. Dapače imao sam prilike vidjeti u više navrata manje grupe migranata u dobroj kondiciji i po dobrim vremenskim uvjetima kako idu cestom i glasno razgovaraju, smiju se očito s namjerom da privuku pažnju mještana koji bi ih potom trebali prijaviti polciji, ako ne naiđu na policiju onda sami traže da ih se prijavi.

You have no rights to post comments