GLASNOGOVORNICI, POGLEDAJTE KAKO TO RADI SABORSKO.NET


Nije potrebno previše naglašavati važnost interneta, odnosno mogućnosti koje “novi” medij pruža u medijskom i promocijskom smislu. No, ako je suditi po gradovima i općinama Karlovačke županije, njegova je “iskorištenost” gotovo pa nikakva. Dok mnogi načelnici i gradonačelnici romantičarski maštaju o vlastitoj tiskovini kao najboljem poligonu za promociju vlastite političke genijalnosti, a ne mogu je realizirati zbog izuzetno visokih troškova tog medija, internetske stranice općine ili grada kojem su na čelu, najčešće su ili potpuno neugledne ili neažurirane. Krenimo redom.
 
Malo muzike za puno para - web Županije

 
Na internetskim stranicama Karlovačke županije – www.kazup.hr, prije nekoliko mjeseci redizajniranima, sada se mogu naći skoro svakodnevne ažurirane informacije. Dizajn i nije toliko loš, a dojam kvari svota od skoro 25 tisuća kuna koliko je župan poduzeću iz Ogulina “iskeširao” za njihovu izradu. Toliko ipak ne vrijede.

 
S količinom objavljenih informacije ne zaostaje mnogo niti Grad Karlovac (www.karlovac.hr) iako je stranica mnogo bezličnije i napravljena bez i malo duha. Unatoč tome, karlovačka gradska stranica dobila je nagadu časopisa VIDI koji ju je uvrstio među 10 najboljih u kategoriji vladinih organizacija i institucija.
 
Stranica Grada Karlovca dobila vrijedno priznanje
 
Bolje išta nego ništa – moglo bi se reći za stranice Slunja (www.slunj.hr) i Ozlja www.ozalj.hr, Ogulina (www.ogulin.hr) dok stranice grada Duge Rese (www.dugaresa.hr) ne zaslužuju niti takav opis. Otkako su postavljene, prvo što čitatelju upadne u oči su dvije ankete: “Što mislite o službenim stranicama?” te “Jesu li dovoljno informativne?” Čak 40 posto posjetitelja misli da jesu, iako tamo jedva jednom mjesečno mogu pronaći novu vijest. Ogulin u tom smislu ulaže puno više, a imaju vlastitu produkciju vijesti, fotografija, čak i video priloga, što je za svaku pohvalu.
 
Svrha postojanja web stranica većine općina je – tek da postoje. Informacije su uglavnom stare mjesecima. Dojam popravljaju Josipdol (www.josipdol.hr) i Tounj (www.tounj.hr).
 
Jedina jedinica lokalne uprave i samouprave koja nema svoje internetske stranice je Saborsko. Paradoksalno, upravo Saborčani imaju najbolje i najažurnije web stranice, amaterski www.saborsko.net. Prate sva događanja važna za malo mjesto, od rada Općine, uređenja mjesnog groblja do nedjeljnih misa. Amateri iz Saborskog sa skromnim sredstvima svojim entuzijazmom zasjenili su mnoge općine i gradove koji čak imaju zaposlene profesionalce koji im uređuju stranice.
 
KAportal.hr

 

Komentari  

#1 Ivan 2020-06-14 18:39
Osim KAportala, https://lokalnahrvatska nas je 2012. godine stavila na treće mjesto u kategoriji općina u Hrvatskoj - osvojili smo brončanu medalju koja sada stoji u prostorijama Općine Saborsko jer smo paralelno uređivali i službene stranice općine Saborsko.
Osim ova dva portala više od nikoga nismo dobili priznanje, pa niti od vlastite Općine kojoj smo priskrbili brončanu medalju koju su rado prigrlili, a meni ostali dužni za rad na stranici kroz 2 godine koji sada plaćaju nekome iz Karlovca po stranačkom kriteriju.
#2 Josip A. 2020-06-14 22:56
Čestitam Ive, zasluženo priznanje, kako prije 10 godina, mislim da je i danas tako.
#3 Kapela 2020-06-19 00:11
Jos uvjek rade sa srbskim param, a drze Hrvatski novac i Kune u svojim Novcanicima a pare drze u srbskim parenjacima Boze nas sacuvaj rijecnika i to osoba koje rade u javnim objavam Dakle ponovo zele srbske pare da bi odbacili Hrvatsku valutu Kune Novac. Eto kako to lipo kazu ,Malo muzike za puno (para) Vrag im pamet odnesa.,,,, Ok Ive , Dabome da si ti naj zasluzniji kao amater sa portalom, a naj vise nam prikazujes sve sto nam je pri srcu a sada se oti kite sa tudjim perjem kako se kaze , Nije ni cudo tko vodi Opcinu, a poznato mi je iz proslosti njihovo porijeklo.

You have no rights to post comments