Dana 23. 05. 1995. godine nakon "... događaja u Z. Slavoniji" predsjednik Izvršnog savjeta Skupštine opštine Plaški Rade Jakšić saziva 4. sjednicu s jednom jedinom točkom Dnevnog reda:

1. Političko - bezbedonosna situacija

Kroz raspravu se da čuti da je bezbedosna situacija vrlo loša po svim pitanjima s tendencijom daljnjeg pogoršanja (nema goriva za žetvu, sve je veće rasulo među vojnim obveznicima, nedostaje lijekova, nedostaje stručnih kadrova općenito, sve je veće iseljavanje, problem šverca ... itd)

Nikola Janjatović načelnik Ministarstva za narodnu obranu spominje i Plan evakuacije koji postoji, ali nije razrađen u detalje kako bi se po njemu moglo postupati u datom trenutku. Iz rasprava se jasno da zaključiti da su svjesni svoje teške situacije i da nije daleko dan kada će Hrvatska krenuti u oslobađanje i ostatka zemlje.

 

 

 

 

Samo tjedan dana kasnije 30.5.1995. s istom točkom dnevnog reda sazvana je i 5. sjednica Izvršnog savjeta Skupštine opštine Plaški. Nakon akcije "Bljesak" Izvršni savjet Skupštine opštine Plaški jedno vrijeme se sastaje na tjednoj bazi gdje raspravljaju o brojnim neriješivim problemima. Na sjednicama se samo konstatira stanje i iznose prijedlozi koji nemaju gotovo nikakvog izgleda za uspjeh. I to se zvala država...? "Oluja" je bila jedino riješenje za njih koliko god neki to negirali.

OSTALE SJEDNICE U RAZDOBLJU IZMEĐU BLJESKA I OLUJE

Izgradnju dalekovoda razmatraju tek u proljeće 1995,

 

 

 

Komentari  

#1 Kapela 2021-11-23 02:22
Eto jos dokaza da su znali da su okupirali Hrvatske djelove pa onda se nadali da ce Hrvatski Branitelji krenuti na oslobodjenje Hrvatske , Dakle oni krvnici agresori su znali da nemoze njihovo biti nista u Hrvatskoj nego njihovo je tamo preko Drine i jos im vrag nije dao mira a sve ratove sto su zapoceli, sve su izgubili kroz svoju povijest , i jos se nisu civilizirali ,Mislim da ce oni divljaci cetnici ponovo probat da nas napadnu posto imaju punu Hrvatsku svojih sluga i podrepina koje treba naj prije ocistiti pa onda je lako za njih ,, Oni jos ni jedan rat nisu dobili nego sve izgubili a onda poubijali svoje vladare ,nije im ispunija stoljetni san da okupiraju Hrvatsku i druge zemlje a ni nece nikada ,
#2 Ivan 2021-11-23 12:36
Nema potrebe opširno obrazlagati događaje o kojim sve znamo. Tzv. SAO Krajina je bila jad i bjeda, Srbija ih je iskoristila na početku, a na kraju ih ostavila na cjedilu.

You have no rights to post comments