Karte DGU-a, što se tiče naziva ulica i kućnih brojeva nisu baš pouzdane. Evo nije trebalo ići daleko krivo upisana imena ulica i kućnih brojeva našli smo u Saborskom. Svi znamo koji dio Saborskog je Borik, no DGU to iz nekog ureda ne može znati pa su tako dvije ulice koje se vode pod Centar imenovali kao Borik. Slika gore prikazuje Grdićevu ulicu (starinjski naziv) koju je DGU preimenovao u Borik. Ulica "Centar" je po meni velika greška onih koji su tada određivali imena ulica i radili novu numeraciju kuća u Saborskom. Naziv CENTAR za jednu ulicu koja se proteže kroz pola sela (109 kuća) je besmislica, tako nešto postoji samo kod nas u Saborskom i možda još negdje ali nisam našao? No nećemo sada o tome.

 

Evo još jedna ulica koja je umjesto Centra preimenovana u Borik - ovo je ulica kod ambulante

Ulica Borik obuhvaća prijašnje zaseoke: Dumenčići, Šolaje, Malkoči, Štrci i Polje. Na slici su Dumenčići.

Krivo upisan kućni broj 21 (slika gore). Kuća 23 (slika gore) je od Općine prilikom numeracije dobila dva broja kao dvojni objekat 21 i 23, a kuća lijevo još nije bila izgrađena po logici bi sada trebala dobiti broj 19, pošto između broja 17 i 21 kako sada stoji na karti, na parceli br. 4593 nema nikakve kuće.

Komentari  

#1 Ivan 2022-09-22 13:43
Ovo isto sam objavio prije 4-5 godina i pozvao Općinu da reagira kod DGU-a, no kao što i sami vidite ništa se nije poduzelo, a posljedično tome niti promjenilo.

You have no rights to post comments