Poštovani,

Kao vlasnici odnosno korisnici nekretnina na području Općine Saborsko, obavezni  ste, sukladno članku 6. i 21. Odluke o komunalnom redu Općine Saborsko (Glasnik Karlovačke županije 35/19) , svoju okućnicu odnosno okoliš zgrade održavati urednima kao i neizgrađeno građevinsko zemljište . (saborsko.hr)

Ovako se općina Saborsko 25. lipnja 2024. putem svojih službenih stranica obratila svojim stanovnicima. Potpisujem svaku riječ, no ima jedan "problemčić"...! Dok općina Saborsko opominje vlasnike nekretnina da su obavezni svoju okućnicu odnosno okoliš zgrade održavati urednima, istu tu obavezu ne ispunjava u svom dvorištu, na svojoj parceli na kojoj se nalaze garaže komunalnog poduzeća. Na fotografijama možete vidjeti da je očišćen samo mali dio ispred garaža i malo sa strane, a ostatak parcele  iza garaža je džungla.

 

Crvenom crtom je omeđena parcela "Lokva" u vlasništvu Općine Saborsko. I iz zraka je vidljivo da je neodržavana već godinama.

Vloasnik Općina Saborsko, površina 1990 m2,

Održava se samo ovaj uski pojas uz cestu

Lokva, parcela br. 1560

Odmah iza garaža je nered

Voćnjak do "lokve" je uredno pokošen jer u kući živi mlada obitelj, a općinska parcela do njega je džungla.

Iza lokve se vide pokošene njive

Ovdje više nije u pitanju korov nego višegodišnje raslinje - slika gore i dolje

 

Za očistiti ovu džunglu potrebno je angažirati firmu koja ima radnike obučene za rad s motornom pilom, to ne mogu riješiti Javni radovi s trimerom.

Garaže - pogled s ceste

Pogled s druge strane, iz Tuka na bivšu lokvu

Bivša lokva

Ovdje se lijepo vidi da su sve parcele OKOLO uređene osim općinske parcele tj. bivše LOKVE. Dakle mještani u većini slučajeva poštivaju Zakon o komunalnom redu, a Općina koja bi to trebala prva, NE...???

Komentari  

#1 Ivan 2024-06-27 11:49
Od privatnih vlasnika nekretnina i poljoprivrednog zemljišta se traži da se očisti cijela parcela, a Općina čisti samo desetinu svoje parcele...?
#2 Ivan 2024-06-30 08:59
Zato pozivam Općinu da bez traženja izgovora očiste ovu parcelu, tj. "lokvu" onako kako je propisano Zakonom o komunalnom redu.

You have no rights to post comments