Općina SaborskoProšlo je tri i pol godine (od ostavke) kako nisam ulazio u prostorije Općine Saborsko, ušao sam jučer i danas jer mi je trebala potvrda o prebivalištu. Prvo što mi je zasmetalo da zamjenik načelnika srpske nac. manjine Nikola Grba sjedi u prostoriji dok mi službenica Općine izdaje potvrdu s mojim osobnim podacima. Nastavio je sjediti dok je ona ispisivala moje podatke na monitor, tek je nakon nekoliko minuta izašao ali je nastavio "njuškati" po ostalim prostorijama JUO (Jedinstvenog upravnog odjela) koje su bile prazne jer su djelatnici/ce bili/le u vijećnici na sastanku s načelnikom. Nije to prvi put, bilo je tako i prije dok sam i sam bio zamjenik, a vjerojatno i cijelo ovo vrijeme, radi čega sam se 2015. god. razišao s načelnikom. Čašu strpljenja je prelila situacija kada je na vrata ureda načelnika pored imena Marko Bićanić - načelnik i Ivan Matovina - zamjenik, nakon dvije godine mandata, osvanulo i ime Nikola Grba, dakle sva trojica u jednom uredu. Kada sam prigovorio načelniku onda je uklonio sva tri imena...!? Pametnom dosta! Podnio sam ostavku! Jučer i danas sam vidio da se ništa nije promjenilo od prije tri i pol godine, kao da je prošlo samo tri i pol minute. Oni koji me nisu pozdravljali tada kao zamjenika načelnika nisu me pozdravili ni jučer kao stranku, no takve ovoga puta nisam ni trebao. 

Svuda je normalno da predstavnik nacionalne manjine ima svoju prostoriju, samo ne kod nas. On se ponaša kao u big braderu.

Komentari  

#1 jure 2019-06-19 12:33
Ma kakva peta kolona,moj Matane....mi se nismo pomakli niti za mm iz Juge...a baš me zanima kud ovo vodi,jer nešto slično je bilo 80-ih ...Dotični je ,,gospodin,,...i ajde mu nešto prigovori,...prijava slijedi....vjerska netrepeljivost...itd...Za svoje smo se borili,ginuli...ali ,,pobjednici,, nismo..ako me razumite ..lp
#2 Ivan 2019-06-19 13:01
Brisao sam spamove koji mi na stranicu upadaju zajedno s komentarima (kada su otvoreni sa sve) i nehotice obrisao Matanov: "Peta kolona" koji je bio prvi, prije Jurinog.
Moja isprika.
#3 Ivan 2019-06-19 13:02
Pupovčeva škola!
Čovjek više ne može ući kod nekoga od službenika u općini, a da bude siguran da tamo neće zateći dotičnog. Taj se šeće od sobe do sobe, kad hoće dođe na posao, a kad neće onda ne dođe. No pravo je pitanje zapravo što je njegov posao?

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi