Pobožnost križnoga puta će se zbog lošeg vremena održati u crkvi, sutra 7. rujna s početkom u 10 sati.

Prva subota u rujnu se pokazala nepovoljna za križni put na otvorenom. Prvih 6 godina križni put smo imali u drugu subotu u rujnu i svaki put je bilo lijepo vrijeme.

Otkako smo, zbog Dana hrvatskih mučenika u Udbini (druga subota u rujnu), održavanje pobožnosti križnoga puta prebacili u prvu subotu, od tada pa do danas, u ovih zadnjih 7 godina samo su dvije subote bile bez kiše.

Možda bi trebalo razmisliti o nekim drugim opcijama, npr. treća subota u rujnu (subota prije Miholja ili 5. kolovoza...). Ove godine smo po prvi put na inicijativu fra Draženka Tomića pobožnost križnoga puta na otvorenom imali i na Veliki Petak.

 

Križni put 2006. - 2014. http://saborsko.net/index.php/krizni-put

Komentari  

#1 Ivan 2019-09-07 19:09
Tekstom posvete na mramornoj ploči u podnožju velikog križa Saborčani slave i časte svemogućeg Boga, poginule i nestale mještane, te se zahvaljuju na povratku na svoja ognjišta.
Dan povratka je dan oslobođenja Saborskog, a to je 5. kolovoza, to je dan branitelja i dan domovinske zahvalnosti.
Pošto smo taj dan do sada manje više obilježavali dosta blijedo, nekim sportskm turnirom i paljenjem svijeće kod spomenika, možda bi trebalo razmišljati i o pobožnosti križnog puta koji je upravo i posvećen braniteljima i povratku, pa da bude "kako je i zapisano".
Kao takav i u punom jeku godišnjih odmora (Ferragosto) križni put bi mogao biti zanimljiv i turistima.

You have no rights to post comments