Kao i uvijek najzanimljiviji dio sjednice su bila vijećnička pitanja. Tako je između ostaloga bilo pitanja o košnji trave uz cestu, o održavanju privatnih površina koje graniče s cestom, o nogostupu, o tel. signalu u Kuselju i Biljevini, o oglasnim pločama, pa do pitanja Željka Dumenčića tko je umjesto Općinskog vijeća donio  odluku o dobitnicima priznanja koja su uručena povodom Dana općine, inzistiranje na odgovoru je razljutilo načelnika do te mjere da je rekao da više ne želi odgovarati na takva pitanja, čak je na trenutak napustio vijećnicu. Na odgovoru je i dalje uporno inzistirao vijećnik Željko Dumenčić, no nije ga dobio, već je predsjednica vijeća Danica Conjar Cetinjanin za taj slučaj preuzela krivnju na sebe zato što povodom toga nije sazvala sjednicu, te se ispričala. Naravno vijećnička pitanja je, kao i uvijek, postavljao i zamjenik načelnika Nikola Grba koji to po poslovniku nema pravo, no nije ni čudo da se tako ponaša jer je, kako je izjavio na sjednici, Statut i Poslovnik čitao jučer ...!? Sjednica je dalje tekla svojim tijekom, po točkama dnevnog reda do točke Razno na kraju kada se opet javio Nikola Grba s pitanjem zašto se povodom Dana Općine ne spominju naselja Jesenica, Begovac i Blata nego samo Saborsko, spomenuo je čak i mogućnost referenduma o izdvajanju tih naselja iz sastava Općine Saborsko.

Audio snimku sa 16. redovne sjednice održane 28.5.2024., možete preslušati na poveznici: OVDJE

Komentari  

#1 Ivan 2024-05-28 19:25
Predlažem da poslušate vijećnička pitanja na početku sjednice i načelnikov izvještaj za drugo polugodište 2023. godine (od 53. minute)
Nije mi jasno Grbino pitanje "Zašto se povodom Dana općine Saborsko ne spominju naselja Jesenica, Begovac i Blata...?" Pa valjda je jasno koja naselja pripadaju općini Saborsko, ne treba to ponavljati svake godine, to piše i u Statutu, ako je Grba to pročitao..
#2 Ivan 2024-05-31 09:22
Predlažem predsjednici Općinskog vijeća da do kraja primjeni Poslovnik vijeća te da pod točkom Vijećnička pitanja ne dozvoli zamjeniku načelnika Nikoli Grbi da postavlja pitanja (neznam kome ...?). Njegovo je da odgovara na pitanja, ako ga netko pita, jer on je zajedno s načelnikom izvršna vlast i kako takav "polažu račune" Općinskom vijeću, odnosno svojim predstavnicima.

You have no rights to post comments